lørdag 29. mars 2008

EN LITEN TITT PÅ ROMA

I februar i år var vi tre par som reiste på ei langhelg til Roma.

Tenkte å vise dere noen bilder derfra.


På det øverste bilde ser vi "The great square of the Colloseum" Der stod det tidligere en enorm statue av Nero. Og templet til Nero.
På neste bilde ser vi " The arch of Constantine ". På høyden i bakgrunnen kan vi se ruiner av det som var boligen til keiserne.
På de neste to bildene kan vi se de store ødeleggelsene som er gjort. Man vil kanskje tro at det er tidens tann som står for forfallet, men det er faktisk romerne selv med de katolske prestene i spissen som har ødelagt det meste. Ved romerrikets fall tok de katolske prestene marmoren som det var veldig mye av i Colloseum og fraktet det til andre steder i Roma og brukte det i kirker og i feks. Trevi fontenen. Gulvet i arenaen er helt ødelagt. De har bygd opp en liten del, for å vise hvordan det var. Vi kan se at det er to etasjer under gulvet i arenaen. Der oppholdt gladiatorene og de ville dyrene seg. De ble heist opp til arenaen når det var tid for dem å sloss. Ofte med døden som resultat. På det nederste bilde er vi på tur fra Colloseum. Vi trengte bare å gå gjennom en fin park, så var vi nesten på hotellet vårt. Overalt kunne vi se ruiner av bygninger. Dessverre vet jeg ikke hva denne parken heter.
Trevi fontenen besøkte vi både på dagtid og om kvelden. Helt utrolig med alle lysene som lyste opp fontenen når mørket falt på. Det var kjempemange mennesker som hadde tatt turen dit selv i februar.
Vi kastet mynter i fontenen. Selvfølgelig. Det må man jo. Det heter at kaster man en mynt i kommer man tilbake til Roma. Kaster man i to mynter forelsker man seg i en italiener:-)

Til slutt (for denne gang) vil jeg vise noen bider fra Vatikanet. På det første bildet er min mann sammen med min gode venninne Laila foran Vatikanet. Vatikanstaten er absolutt verdt et besøk. Da vi kom dit søndag morgen var det kommet ganske mange mennesker allerede. Vi måtte stå i en kjempelang kø for å komme inn. Der er høy sikkerhet, så vi måtte gjennom metalldetektor også. På bildene kan vi se detaljer i taket og den størte kuppelen. Helt utrolig fine malerier. På det nederste bilde kan vi se at det er stengt av et område. Disse detaljene er så fine at de ikke lar publikum gå på dem. (Viser dem senere). Da vi kom ut etter å ha sett oss ferdig, var det kommet, jeg er sikker på tusenvis av mennesker, etter en liten stund hører vi noe som minner om torden. Og så går det et sus gjennom folkemylderet. Og der i vinduet oppe i høyden kommer paven til synet. Ikke visste vi at han skulle tale til folket den dagen, så vi syns vi er kjempeheldig som opplevde dette den ene dagen vi var i Vatikanstaten. Ellers må jeg bare si at jeg kan fortsett å vise bilder og fortelle om Roma, men føler ikke at jeg kan få frem hvor fint og storslagen byen er. Så jeg kan bare si at har dere tenkt dere ut på storbyferie, må dere ta turen dit. Anbefales på det sterkeste.
Ønsker dere en fortsatt fin helg.

6 kommentarer:

Min verden sa...

Jeg lengter til Roma selv om jeg aldri har vært der. Det er byen som står som nr. 1 på ønskelisten nå. Har vært flere ganger i Italia også på flyplassen i Roma, men ennå ikke der. Flotte bilder. TAkk. hanne

Anne-Berit sa...

Fantastisk,Marit,det er virkelig noen flotte bilder du viser her,og så all informasjonen i tillegg,kjempebra.Mora e sååå stolt.Ha en super søndag,glad i deg.Klem fra mor:o)

jeanette.blogspot.com sa...

Ligger en Award inne på siden min til deg:)
Klem j.

Magny sa...

Dette må ha vært en stor opplevelse! så storlagent og høytidspreget! Tenk på livet som har sirkulert i colloseum, så mange grusomheter! Og Trevifonten, så romantisk, og Vatikanet, så høytidelig... Synest slike katolske byggverk er så nostalgiske... Ønsker meg veldig en tur dit... Dette lever du på lenge... (Har en veninne der i helgen,er 18 grader og sol...)
Gratulerer med utmerkelsen! ! Ha en KOSELIG søndag... ( Vi regner bort idag,-. men bedre enn snø!)

NinaS sa...

*sukk*...
Roma. Ikke kommet meg dit enda! (men EN gang!)
Du har forresten bilde av huset mitt (i drømmene..) nederst i bloggen! ;)
Ang. det bordet, så har jeg faktisk to nesten like, men jeg har ikke lyst å selge ett av de... Å bytte hadde heller vært mulig!
Er både på slagbenk og skapjakt!

Klem!

annmales sa...

Kjempe fine bilder :D