tirsdag 25. mars 2008

ARVEGODS

Er ikke dette serviset helt nydelig. Mannen min hadde det med fra mamma, da han kom hjem fra påskeferie. Mamma har arvet det av sin mor, som igjen har fått det av sin tante. Nå mangler jeg bare et fint skap å ha det i:-)Tenkte kanskje jeg skulle se om jeg fant noe brukt som jeg kan pusse opp. Dvs. male hvitt. Det må være med glassdører slik at serviset kan ses av alle. Det er for fint til å gjemmes bort.

Dette middagsserviset har jeg arvet etter min mormor og morfar. Kan huske med glede tilbake i barndommen at vi spiste julemiddag på det. Syns det er veldig koselig å vite at serviset er blitt brukt og passet veldig godt på av min mormor. Det består av sausnebb, to serveringsfat, middagstallerkener,suppeskåler og dessertskåler til tolv. Og det er helt uten skader. Og nå er det min tur til å passe like godt på det:-).

21 kommentarer:

♥ H@rmoni ♥ sa...

Heisann!
Så gøy å få et så flott service. Ja det må du finne en fin plass til! Det er bare å finne et fint skap og sette igang med maling!
:O)

Anne-Berit sa...

Du e bra heldig som har så snill ei mamma,hehe.Nydelig er det,det er sikkert,og det er deg vel unt jenta mi.Håper du finner et skap du blir fornøyd med no da.Ha det kos,klem fra mamma:o)

Anita sa...

Så nydelig!! Heldig du! Begynner du kvart på syv!! Når åpner barnehagen da?? Her åpner de halv åtte skjønner du! Litt for sent spør du meg, når jeg selv begynner på jobb halv åtte! Nå er barnebursdagen over og alle er fornøyde! Klem!

Christinas låvebutikk sa...

Hei!
Nydelig service!! Heldig du er..
Velkommen til låven skal du være!!
Frustrerte fruer her nå..Vi snakkes:0)

dolamorola sa...

hallo!:)

takk for en koselig kommentar på bloggen min!:) det var et kjempefint service! også betyr det jo mye at det er et arvegods! et service kan være så fint det bare vil, men hvis man har kjøpt det selv, blir det aldri det samme som noe man har arvet fra familien!

flott blogg du har! jeg kommer gjerne innom igjen! ;)

Anne-Berit sa...

Der har du lagt ut bilde av det sevicet også ja.Begynner vel å bli bra fullt i skapene dine nå,hehe.Er ganske godt gjort at det er komplett det middagsservicet,når man tenker på hvot mye det er blitt brukt opp gjennom årene.Det ble jo kjøpt til min konfirmasjon i 1965,så det er 43 år.Koselig at du har det synes jeg.No skal jeg ta kveld,natti-natti!:o)

Magdalena sa...

Nå var du virkelig heldig!Dette må komme til sin rett,klart det!
koselig blogg :)
Magny

irina sa...

Heldiggris som har arvet så nydelig sevis. !!! Dette må du vise fram og ikke gjemme bort !!
Klem

nelam sa...

Akkurat, så det gjør ikke noe at den er stor. Den er stilig og jeg likern :D Pappa tuller bare!

Jeanette sa...

Så fint service, ekstra gøy at det er så gammelt og arvegods.. sjølv samler jeg på gamle mugger som jeg har utstillt i et glasskap:)

Ha en fortsatt fine kveld!:)
Solskinnshilsen fra j.

Anne-Berit sa...

Hehe,ja og eg veit slett ikke om eg vil ha den sånn.Ha det kos,snuppa mi,klæm fra mora di:o)

Maret sa...

Velkommen i blogg-verdenen.

Det middags-serviset var virkrlig flott, forstår godt at du er stolt eiger. Og et flott skap må du ha...

Pernille sa...

Så snill mamma du har;) For en gave å få!!!! Serviset er jo bare såååå nydelig og det er middagsserviset også:) Du kommer sikkert til å kose deg med det i maaaange år og så gi det videre til barna dine. Det er jo det som er så skøy:)
Ha en hærlig dag der nede. No skal jeg tusle ut med hunden og kanskje jeg treffer vakre Titti m/følge på turen. Å det er alltid så koselig både for meg og Lucky. Og Lucky bare elsker Titti:)

En lite klem fra Mo

Magdalena sa...

Så hyggelig...
Nå var jeg inne og lenket deg også.

Pernille sa...

Tusen takk for den koselige kommentaren. Så skøy at du ville linke meg;) Du er linket tilbake:)

No skal jeg stresse med Sky Watch friday-gjengen. Gu så mye skøy det er her i bloggverdenen;)

Natti natt:)

Hulda sa...

Syns hunden din er så søt. :) Hun vet nok at hun kan bestemme litt hjemme også, ser det ut til. ;) Slik er hunden vår, Tuva også. :) Artig å lese at hunden deres heter Maya, siden vi har hatt en hund som het det. (har nevnt det før.) Emma heter den nye hunden til foreldrene mine. ;)

Flott servise du viser også.

Christinas låvebutikk sa...

Takk for koselig kommentar Marit! De lysestakene har jeg i butikken;0)

God helg:0)

Anita sa...

Nei, foreløpig har jeg ikke noe tall på hvor mange jeg har, men har tenkt, bare jeg får tid; til å loggføre alle sammen! Ha en koselig helg dere der borte! Klemmer fra meg!

borghild sa...

Det er så gøy med arvegods! Skikkelig artig å tenke på at det har blitt brukt i generasjoner, og da blir det jo så en tar ekstra godt vare på det også, så en selv kan gi det videre...
Lykke til i jakten på Skapet!!:-)
Klem B:-)

Miamor sa...

Koslig blogg du har! flott service og flott familie! Stikk gjerne innom hos meg også ;) Ha ei spennende helg!

Bente sa...

Veldig artig med gamle fine serviser som går i arv. Det er noe en virkelig setter pris på å eie. Vi har også en del gjenstander som har stått her på gården vår i generasjoner. Noe av det har jeg valgt å ha i huset vårt, for det er for fint til å stå stuet bort i "gammelhuset".